Smooth Ying Yang of Torrosly 

Marco

 

 

 

Nyheter

 

LP cup tredje kveld

Tredje kveld i LP cupen er gjennomført og vi er passe fornøyd. Det var Hamar og omegn hundeklubb som hadde det denne gangen på Bergset.  Vi var der tidlig for å "aklimatisere" Marco - flere ganger ut og inn av bilen - dette fungerer nå veldig bra og er tydelig måten vi må gjøre det før en konkurranse.  Vi skulle starte i siste fellesdekken - nest sist som nr. 14.  En flott erfaring å ta med seg å gå og vente!  Fellesdekken var vi med på, men vi sto rett foran.  Marco lå rolig med fokus på meg helt til det var igjen 15 sekunder - da reiste han seg og begynte å mase.  Men vi er storfornøyd med dette i forhold til hvor vi er i denne øvelsen.  Lineføring gikk greit, litt rotete men også mye bra å ta med seg.  Treningen blir å øke strekket før jeg belønner.  Så var det hopp over hinder - Marco hadde fokus på meg og fin fart ut og over hinderet.  2 meter foran meg skulle han løpe ut, men jeg så nei og han bråsnudde og inn på plass.  Kjente jeg fikk høye skuldre igjen idag og Marco responderer på dette med bjeffing og masing - han blir usikker.

 

LP stevne 17.juni
Marco og jeg har startet i vårt første LP stevne på Løten.   Totalsum ble 106 poeng og en 3.premie.

Som avslutning på kurset Rekruttlag 2012 var "eksamen" starten i HOHK sitt LP stevne på Brandsrudsletta 17.juni.  Vi fikk startnummer 1 og det var vi glade for.  Hadde litt tanker i forkant om at vi ikke var klare til å starte, men det ble til at vi startet, men med anbefaling om ikke å gjennomføre fellesdekken.  Tannvisningen gikk greit - 10 poeng.  Fellesdekken - sto vi kun ved siden av hunden - 0 poeng.  Lineføring - en del snysing til å begynne med men OK - 8 poeng. Dekk fra holdt - husker ikke helt - 7 poeng. Innkalling - sier sitt og går ifra, snur meg og Marco sitter fortsatt, kaller inn og han kommer som et skudd, men to meter foran meg finner han ut at han skal besøke de som sitter i dommerteltet, setter inn et NEI! og et nytt På plass og han kommer inn på plass - 5 poeng! Stå under marsj - tror jeg har en dobbelkommando her, ikke sikker - 6,5 poeng. Hopp over hinder - fornøyd med den - 8,5 poeng. Avstandskontroll - Marco sitter og jeg går ifra, Dekk OK, Sitt opp! nei ikke tale om - går et skritt nærmere, Sitt opp! nei, nå er vi helt ferdig - O poeng.  Helhetsinntrykk - får tilbakemelding på lyd fra Marco ihvertfall - 6 poeng.  Kjempefornøyd med dagen og gjennomføringen, og klar for flere stevner!

 

Bronsemerket
Marco og jeg startet på Dressur-/Appellmerkekurs hos Hamar og omegn hundeklubb. Som avslutning skulle vi ta appellmerket med dommer Anna Pringle.

Første moment er tannvisning - Marco sitter helt rolig, 10 poeng. 

Vi går så rett over i lineføring.  Starten er ikke helt med kontakt, og får beskjed om holdt.  I og med at vi ikke har helt kontakt får vi en sakte nedsitt, vi går videre, høyre marsj, som går greit og en holdt til, som også er sakte.  Da er det marsj om og Marco er plutselig helt på nett og god kontakt hele veien tilbake med venstre om.  Vi får 7 poeng.  Det jeg ser av tilbakemeldingen er de sakte holdtene og lite kontakt til å begynne med, samt stramt bånd!  Og det er noe jeg ikke merket i det hele tatt!

Så er det Dekk fra holdt.  Denne øvelsen går helt supert, Marco gjør en rask holdt og rask dekk.  Han blir også liggende rolig hele tiden og detter ikke over på ene skinka, som han har en tendens til å gjøre. 10 poeng!

Neste øvelse er så Innkalling fra sitt.  Vi tar utgangsstilling og går ifra.  På innkalling føler jeg at han ikke har den farten han pleier.  Innsitten var også litt skrå, og det får vi på tilbakemeldingen, så den må vi jobbe med. 9 poeng.

Stå under marsj er også en øvelse vi har jobbet litt med.  Får ikke den såkalte "trekkspillstoppen" og vi har øvd mye på øvelsen i det siste.  Han stoppet ikke helt så jeg valgte å gi en ekstra kommando.  Her får vi 8 poeng.

Tilslutt er det så enkeltdekk 1 minutt.  Dette er en øvelse vi helt "har glemt".  Hadde en gjennomkjøring på hele programmet søndagen før og så da at dette var en øvelse han ikke mestret!  Vi har kjørt igjennom noen dekk og det har vært ymse, noen har han ligget men det har blitt noe piping, noen ganger har han kommet etter meg med en gang.  Så dette var den øvelsen jeg var mest spent på.  Vi fikk tilbakemelding på at vi har god kontakt under øvelsen, men har gitt en ekstra kommando, og den var jeg klar over at jeg hadde, men valgte underveis å si Bli, kunne sikkert ha klart meg uten.  8 poeng.

I helhet fikk jeg tilbakemelding på at vi har bra kontakt og at vi er ryddige. 9 poeng.  Totalsummen blir 148 poeng, som jeg er veldig godt fornøyd med!

 

 

Første året!

15.april, er det 1 år siden jeg var og hentet korthårsvalp hos Torill og Hermann Rosenlund på Torrosly Collies i Gaupen.

Man glemmer fort hvordan den første perioden er og med 10 år siden sist så var det i hvert fall ?fjernet fra harddisken?!  Opp om natten for ut å tisse, ut å tisse etter å ha sovet, lekt, spist og stort sett ellers.  Vi hadde ikke mange uhell ? et par ganger han tisset inne og en gang han bæsjet!  Vet at Torill og Hermann hadde gjort en god jobb før jeg fikk overta!

Tiden vi har hatt frem til nyttår skrev jeg om i forrige blogginnlegg.  Vi har nå startet på gjennomføring av et av målene vi har for 2012.  19.januar startet vi på Appellmerke-/Dressurkurs hos Hamar og omegn Hundeklubb og instruktør Hilde Ulvatne Marthinsen.  Første kvelden var det mye bråk på Marco, men vi fikk sagt ifra så andre kvelden gikk det veldig mye bedre.  Hilde er en veldig dyktig instruktør som ser hver ekvipasje og gir gode tilbakemeldinger.  Vi har nå gjennomført 5 av 6 kvelder og det går opp og ned.  Som naturlig er så går det veldig bra når vi trener hjemme, men litt mer urolig når vi er på kveldene.  Men vi håper og tror med en del rotrening sammen med andre hunder så skal vi få det til etter hvert.  Den eneste kvelden som står igjen nå er torsdag 12.april og da er det prøven som står for tur!!!!

Rekruttlaget 2012
Marco og jeg er en av 8 deltakere på Rekruttlaget 2012 til Hamar og omegn hundeklubb.

Hamar og omegn hundeklubb har startet opp med kurs for det de kaller Rekruttlag ? 8 ekvipasjer som skal følges opp frem til start i klasse 1 17.juni med totalt 6 samlinger. 

Mål for kurset: 

1)  Deltakerne skal gjennom tett, regelmessig og individuell oppfølging lykkes i å oppnå 1. premie på offisiell konkurranse i 2012

2)  Deltakerne skal i løpet av kurset danne stabile treningsrelasjoner til resten av gruppa og være gode ambassadører for HOHK i og rundt LP ringen

3)  Deltakerne skal i løpet av kurset ha det veldig veldig veldig veldig moro med hunden sin og de andre kursdeltakerne.

Og spesielt det siste punktet er veldig, veldig, veldig viktig for oss.  Vi har mange år framfor oss.  Første kursdag var 10.mars med filming av alle ekvipasjene og tilbakemelding på hva vi bør jobbe med videre.

Nyttår

Da er 2012 startet med mange blanke ark.

Ja, da har vi startet på et nytt år, med mange nye, blanke dager!  Alt er mulig!

2011 startet for meg, uten hund, men med håpet om at det i korthårskullet som skulle komme hos Torill og Hermann på Torrosly Collies, skulle være i hvert fall en hannhund (kanskje også en tricolor).  Og da valpene ble født var det ikke bare en, men to hannhunder ? og begge to var tricolor.  I tillegg til disse to var det 6 tisper.  Valpene var ikke mange dagene før jeg fikk besøke de og jeg fikk følge hele utviklingen deres de første 8 ukene.

Fredag før påske var jeg og hentet Marco, 10 år siden jeg hadde en valp i huset og det merket jeg.  Men det er jo fort glemt når det er gått litt tid.

Etter påske var det klart for jobb, jeg er så heldig å ha en slik jobb at det var mulig å ta med seg Marco på jobben.  Kontoret mitt ble gjort om til lekegrind for et par måneders tid.  Mange folk innom som Marco fikk hilse på ? flott sosialisering!  Jeg hadde trodd at jeg de første dagene måtte være sammen med Marco på kontoret hele tiden, men gikk en liten stund ifra kontoret og det var ikke et knyst der inne!

Det har etter hvert også blitt kurs på Marco og meg ? han er en lettlært hund, er nok mer matmor som må lære!
Juleaften var vi bedt bort og jeg var spent på hvordan det skulle gå.  Han satt i bilen til og begynne med under maten, men vertinnen var ute å hentet han etter hvert og han var så rolig og flink inne.  Utpå kvelden kom en kongepuddel som var voksen.  De fikk hilse på hverandre ute, kongepuddelen skulle absolutt dominere og ri på Marco uten at eierne sa ifra så jeg satte han i bilen igjen ? synes det var unødvendig.

Jeg var spent på hvordan han skulle reagere nyttårsaften på alle rakettene, men det kunne jeg jo bare spart meg.  Han var nysgjerrig på hva det var som smalt ved midnatt, men ikke redd i det hele tatt.

Marco er en glad, herlig  hannhund.  VELDIG glad i folk og andre hunder,  noe vi jobber med er at han skal hilse på alle, spesielt hunder.  Vi prøver å lære at alt er ikke bare lek! 

Vi har lagt noen planer for 2012 så får vi se hvor vi er på slutten av året!

 

 

 

 

Tidligere blogg